Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Дали полот е само состојба на умот?

Според античкото хеленско предание, сѐ има суштина (essence) – вродена природа која е определена од целисходноста. На пример; природата на дабовиот желад е да стане дабово дрво, природата на јајцето е да стане птица. Слично, луѓето имаат природа, која, ако биде соодветно проследена, како резултат ќе имаат „добар живот.“ Ова тврдење преовладуваше речиси 2500 години, … Продолжи со читање Дали полот е само состојба на умот?

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: