Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Богородица Марија и Третиот вселенски собор (III дел)

Третиот вселенски собор Освен теолошките причини кои биле одлучувачки за свикувањето на Третиот вселенски собор, одржан во Ефес во 431 год., еден од главните социо-политички фактори било неединството во империјата, кое станувало сè поочигледно. Од перспектива на царот, неединството во државата означувало големи немири кои лесно би можеле да прераснат во насилство. И од оваа … Продолжи со читање Богородица Марија и Третиот вселенски собор (III дел)

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: