Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Богородица Марија и Третиот вселенски собор (II дел)

Д-р Филип Кариатлис Превод од: https://bit.ly/3zFku6Z Христологијата на св. Кирил Александриски Еден од најплодотворните писатели на раната Црква, чии дела придонеле, освен за Христологијата, во неговиот спор со патријархот Несториј од Цариград, и за библиската егзегеза, за теологијата на Троица, е св. Кирил Александриски (роден 375 г.). Неговата теологија останала нормативна во источните христијански цркви низ … Продолжи со читање Богородица Марија и Третиот вселенски собор (II дел)

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: