Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Богородица Марија и Третиот вселенски собор (I дел)

Превод од: http://www.greekorthodox.org.au/?page_id=3364 Д-р Филип Кариатлис Воведни белешки Во Источното православно предание, месецот август е посветен на Богородица. Празникот Успение (т.е. заспивање) на Богородица, уште пред VI век се славел на 15 / 28 август.(1) Освен големата почит што верните луѓе на Црквата ја укажувале кон Богородица низ сите векови, забележително е и големото влијание … Продолжи со читање Богородица Марија и Третиот вселенски собор (I дел)

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: