Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Свети Григориј Паламa – Отец Гаврил Галев

~+~ УЧИТЕЛ НА ПРАВОСЛАВНОТО ТАЈНОВОДСТВO Секоја градба се заснова на темели, а за да се изгради, таа се потпира на столбови на кои се држи сето здание. Тие носечки столбови за Православната Црква се Светите Отци. Аголниот  камен е Христос, темелите се апостолите и нивната проповед, а столбовите – Светите Отци и нивните догматски формулации. […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: