Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Светите преподобни оци Варсануфиј и Јован: Поука (14.05.2022)

Зар не знаеш дека страдањата и искушенијата се умножуваат тогаш кога Господ му ја приготвува на некого својата милост? И воопшто не го посакувај спокојот, ако не ти го испраќа Господ, зашто телесниот спокој е одвратен пред Господа. Самиот Господ реколː „Во светот ќе имате маки“ (Јован 16, 33)

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: