Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Владета Јеротиќ: Исконските и современите човечки стравови

Што сакам да кажам? Денес човештвото со своите стравови стаса до ѕидот. Ако го изземеме архаичниот страв од природни катастрофи (земјотрес, поплави, пожар), тогаш двата други најсилни стравови, според мое мислење, се стравот од самиот себе и стравот од другиот човек. Двата стравови денес искуствено се доживуваат.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: