Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Свети Агрициј, епископот на Трир

СПОМЕН НА СВЕТИОТ ОТЕЦ АГРИЦИЈ, ЕПИСКОПОТ НА ТРИР, ЧИЈ СПОМЕН ЦРКВАТА ГО СЛАВИ НА 13 ЈАНУАРИ (260-329; германски: Agritius von Trier) Кога свети Агрициј бил епископ на Трир, градот бил престолнина на римската провинција Белгика, главен град на Галија и една од многуте императорски резиденции. Во IX век се појавило и една предание, според кое […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: