Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Библијата и мизогинијата

„Жената која ми ја даде Ти, таа ми даде од дрвото, и јас јадев“ (1. Мој. 3,12). Од овој исказ на Адам започнува долгата историја на мизогинијата. Адам имал можност да одговори поинаку, можел веднаш да се покае и на тој начин да ја избави Ева од гревот што го сторила, а со неа и […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: