Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Етичките проблеми на сексологијата и на сексопатологијата (3)

Ирина Василевна Силуjaнова — управител на катедрата по биомедицинска етика на Рускиот државен медицински универзитет, доктор на филозофски науки, професор. Транссексуализам Во почетокот на 90-ите години руските специјалисти недвосмислено го определуваа транссексуализмот  како полова изопаченост, чувство на припадност на спротивниот пол149 или како „најостро изразена главна група на вродениот хомосексуализам.“150 Тие определби соодветствувале на 9-тата Ревизија … Продолжи со читање Етичките проблеми на сексологијата и на сексопатологијата (3)

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: