Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Етичките проблеми на сексологијата и на сексопатологијата (1)

Ирина Василевна Силуjaнова — управител на катедрата по биомедицинска етика на Рускиот државен медицински универзитет, доктор на филозофски науки, професор. Во 80-ите години на XX век меѓу медицинските науки цврсто место зазеле сексологијата и сексопатологијата. Нивното формирање било условено од два основни фактора: прво, од развојот на медицинската наука: на физиологијата на половите системи, на … Продолжи со читање Етичките проблеми на сексологијата и на сексопатологијата (1)

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: