Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Пламен Тотев, издавач од Бугарија: Политичарите создаваат граници, ние градиме мостови

Многу ми е драго што за првпат излегува превод на моја книга кај вас, затоа што јас многу ја сакам Македонија и имам многу пријатели таму. Секогаш кога сум доаѓал ми било пријатно и охрабрувачки – атмосферата во Скопје, средбите со пријателите, дури и обичните прошетки по улиците на вашиот главен град. Голем придонес за моите врски со Македонија и за мојот пријателски однос кон сè што е македонско има Нове Цветаноски.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: