Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

ВЕЛИКА САБОТА

Денес адот стенкајќи вика: Подобро ќе ми беше ако не го примев родениот од Марија; оти, кога дојде при мене, моќта ми ја разурна, вратите бакарни ги скрши, душите што порано ги држев, бидејќи е Бог, ги Воскресна. Слава му, Господи, на Твојот крст и на Твоето восресение. (Стихира на Господи, повикав, на Вечерна на Велика Сабота) На 27.04.2019 година, на Велика Сабота, кога си спомнуваме за Христовото слегување во … Прочитај повеќе "ВЕЛИКА САБОТА"

Мрежи

© 2022 – Информативна служба на Австралиско – сиднејска епархија Презентацијата е поставена со благослов на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Дебарско-кичевски и Aдминистратор Австралиско - сиднејски г. Тимотеј.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: