Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Автокефална прегратка за МПЦ-ОА од СПЦ

„Ви донесуваме уште една радост. Светиот архиејски сабор ѝ излезе во пресрет на молбата на Македонската православна црква – Охридска Архиепископија. Благословува, прифаќа и признава автокефален статус“.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: