Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Соопштение

Соопштение (23.11.2021 12:01)

Со жалење ја примивме веста за страотната сообраќајна несреќа што се случи на автопатот „Струма“ во Република Бугарија, каде што животот го загубија четириесет и шест патници, меѓу кои и деца.

Сострадувајќи со болката на семејствата на постраданите, од Свое, како и од името на клирот и на верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, искажуваме најискрено сочувство, молејќи се за спасение на душите на починатите, а на повредените им посакуваме побрзо закрепнување.

           

АРХИЕПИСКОП

ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ

г. г. Стефан

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: