Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Велики петок – Mитрополит Наум

Велики петок Богочовекот Христос Самиот ѝ допушта на Својата човечка природа да страда: да трпи болка, тага, жед, глад, умор и сите други безгрешни страсти што ѝ се својствени. Значи, Богочовекот Христос не страда принудно, туку доброволно, иако поради неслиеното и неразделно единство на Неговата човечка и божествена природа во Неговата Божествена Ипостас (Личност), Он […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: