Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Митрополитот Волоколамски Ирарион за пандемијата, ревноста и пастирската грижа

„Би сакал да ги повикам сите верници на Српската православна Црква многу ревносно да ги запазуваат сите карантински мерки што санитарните власти ги пропишуваат. Кога ги следев телевизиските кадри од погребението на владиката Амфилохиј имав подвоени чувства. Од една страна, се радував што таму десетивци илјади православни луѓе излегоа да се поздрават со истакнатиот ерарх […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: