МПЦ-ОА - Тетовско Гостиварска Епархија »

 • Недела на блудниот син

  Posted 2021-03-07 21:25:38 by: Сард

  28.02.2021 Недела на блудниот син,Неговото високопреосвештенство митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија во соборниот храм св.Кирил и ...

  Comments: 0   View more...

 • Сретение во соборниот храм прес.Богородица - Гостивар

  Posted 2021-03-07 05:00:36 by: Сард

  5.02.2021 на празникот Сретение во соборниот храм прес.Богородица-Гостивар митрополитот Брегалнички г.Иларион во сослужение на надлежниот митрополит Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света ...

  Comments: 0   View more...

 • Свети маченик Трифун

  Posted 2021-03-07 05:00:36 by: Сард

  14.02.2021 св.мч.Трифун во Лешочкиот манастир по светата литургија митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф изврши благословување и закројување на виновата ...

  Comments: 0   View more...

 • Три светители

  Posted 2021-03-07 05:00:36 by: Сард

  12.02.2021 -На празникот Три светители ( Василиј Велики, Григориј Богослов и Јован Златоуст),митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија и проповедаше во соборниот храм св.Кирил и ...

  Comments: 0   View more...

 • Св.Григориј Богослов

  Posted 2021-03-07 05:00:36 by: Сард

  07.02.2012  На Св.Григориј Богослов, митрополитот Тетовско-гостиварски г.Јосиф богослужеше света литургија и проповедаше во соборниот храм прес. Богородица - ...

  Comments: 0   View more...