Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Зошто воскреснатиот Христос јадеше печена риба и мед?

Во денешното празнично Евангелие слушаме дека Христос побара и јадеше „парче риба печена и мед со саќе“ (Лука 24,42). Зошто се наведува овој детаљ? Според црковното предание, овој детаљ има многу значајно алегориско значење. Што се однесува до рибата, знаеме дека иако живее среде соленото море, нејзиното тело не е солено, туку слатко. На сличен... Continue Reading →

It looks like nothing was found at this location. Maybe try one of the links below or a search?

Try looking in the monthly archives.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: