Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Петар Поповски: Само Македонците, Русите и Московитите, сме потомци на древните антички Македонци

Петар Поповски: Само Македонците, Русите и Московитите, сме потомци на древните антички Македонци    
Петар Поповски: Само ние, Русите и Московитите, сме потомци на древните антички Македонци

 

 

Статус на д-р Петар Поповски (историчар, научник, новинар и публицист)

Почитувани, во Московската народна библиотека се чува Летопис од VII век чиј автор е Јеремија Русо. Во тој документарен научен труд, Јеремија го запишал следното:

“… Ние, Русите и Московитите, сме потомци на древните антички Македонци. Ние, денес, го зборуваме јазикот на кој зборуваат античките Македонци на Македонскиот полуостров, кои освен со други земји, 307 години владееле и со Египет…”

Ова е историски факт од кој треба да се срамат домашните предавници, кон светата Македонска земја и народ Македонски, кои ги ставија на потсмев и понижување пред целиот свет. Народната мудрост вели: Да им е срам и целиот живот да ги следи народното проклетство…

https:/pogled.mk/petar-popovski-samo-nie-rusite-i-moskovitite-sme-potomtsi-na-drevnite-antichki-makedontsi/

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: