Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Духовната власт на пастирот и слободата на личноста на духовното чедо (2 дел)

Духовникот не живее на место своето чедо   Потребниот и  правилен однос во духовното раководење го дефинира свети Теофан Затвореник: „Раководителот е патоказ, а секој сам треба да оди по патот и да гледа и пред нозете и на страна.“[1] Исто така, во друго писмо пишува одговор: „Повелете самите да одете, а јас ќе ви […] The post Духовната власт на пастирот и слободата на личноста на духовното чедо (2 дел) first appeared on СВЕТА РЕВНОСТ.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: