Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

На 26.07.2022 година, во манастирот „Пресвета Богородица - Пречиста“ во Кичево, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Плаошко-струшки и Дебарско-кичевски и Администратор Австралиско-сиднејски г. Тимотеј, во сослужение на протоерејот-ставрофор Никола Христоски, еромонахот Макариј и ѓаконот Марко Спасовски, ги освети новите четири камбани, кои уште повеќе ќе ја украсат торжественоста на овој наш древен манастир. Нивното благочестиво биење да нѐ побудува на молитва и страв Божји, а Пресветата Мајка Божја да направи нивниот звук навек да одекнува за радосни вести. 

На 26.07.2022 година, во манастирот „Пресвета Богородица - Пречиста“ во Кичево, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Плаошко-струшки и Дебарско-кичевски и Администратор Австралиско-сиднејски г. Тимотеј, во сослужение на протоерејот-ставрофор Никола Христоски, еромонахот Макариј и ѓаконот Марко Спасовски, ги освети новите четири камбани, кои уште повеќе ќе ја украсат торжественоста на овој наш древен манастир. Нивното благочестиво биење да нѐ побудува на молитва и страв Божји, а Пресветата Мајка Божја да направи нивниот звук навек да одекнува за радосни вести. 

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: