Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Политичката коректност и фарисејството

Што да се прави кога политкоректноста ќе стане средство за фарисејско „фаќање во збор“ на неистомислениците и нивно дискредитирање? Тогаш изборот на човека наликува на изборот пред кој Христос се наоѓал многу пати во Евангелието, на пример, дали да се дава данок на кесарот или не (Матеј 22,15–22). Се чини дека што и да каже […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: