Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Виолета Марковска : Обраќање до Македонското гласачко тело

 Виолета Марковска

17004814 Виолета Марковска

Не важи за криминалците и терористите инсталирани на власт и за сценаристите од надвор.

Не заземам страна, не спомнувам личности, фокусот на проблемот.

Рушејќи ја ВМРО ДПМНЕ како партија и институција на народот, ЈА СРУШИВТЕ И ОРГАНИЗАЦИЈАТА И МАКЕДОНИЈА!!!

Сите, вклучувајќи ги и тие внатре во самата партија и тие кои се поддржувачи на идеологијата на историската ВМРО, а не се дел од партијата и оние кои се за реформи и оние "hard core" патриотски настроени и оние со различни пристапи но со една иста цел Македонија и оние кои делуваат во тајност...

Некои за личен интерес, корупција, непотизам, други од изманипулираност, трети од несогласувања и незадоволство од методите на делување и од раководните структури...

Борбата за спас на МАКЕДОНИЈА пред се' преку заеднички обединети сили, А реформите, борба со корупција, различните ставови, перспективи, пристапи и методи се надминуваат внатре во самата организација/партија/коалиција....

Зарем сега токму во овој момент кога е потребен спас за МАКЕДОНИЈА?

Зарем сега кога сме пред свршен чин на исчезнување како МАКЕДОНЦИ и кога МАКЕДОНИЈА крвари од сите страни???

ПРОБЛЕМОТ Е ШТО СМЕ ЛАБИЛЕН НАРОД СО СЛАБ МОРАЛ КОЈ ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА И Е ЛЕСНО ПОДМИТЛИВ ОД СТРАНЦИТЕ.

Eдните велат "многу сме", а другите велат "ние сме повеќе". Едните велат "ние сме силата", а другите велат "тие немаат моќ".

Ниту едните ниту другите едни без други сте и многу и силни; напротив, со поделби не истребија до степен на исчезнување и не направија да сме безгласна буква.

Ниту едните ниту другите ќе добиете и победите, а МАКЕДОНИЈА ќе изгуби!!!

СЕГА НЕ Е МОМЕНТ НА ПРИОРИТЕТ БОРБА СО КОРУПЦИЈА (се сеќавам скоро така Ви нареди Калето), ПРЕПУКУВАЊА И ГРАДЕЊЕ НА МОРАЛЕН ЛИК НА ПАРТИИ, ПОЕДИНЦИ И СИМПАТИЗЕРИ...

СЕГА Е МОМЕНТ НА ОПСТАНОК КАКО НАРОД И ДРЖАВА,

МАКЕДОНЦИ И МАКЕДОНИЈА!!!

ОТКОГА ЌЕ СЕ ИЗДЕЈСТВУВА РУШЕЊЕ НА ОВАА ИНСТАЛИРАНА КРИМИНАЛНА ТЕРОРИСТИЧКА ВЛАСТ, СО ЗАЕДНИЧКИ ОБЕДИНЕТИ ГЛАСОВИ НА МАКЕДОНСКОТО ГЛАСАЧКО ТЕЛО И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ ИЛИ ПРЕКУ ЗАЕДНИЧКО БОЈКОТИРАЊЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ И ДРУГИ РАДИКАЛНИ МЕТОДИ, ДУРИ ПОТОА ДОАЃА ВРЕМЕ НА "РЕНЕСАНСА" И СУД НА ЛИКОВИ, ПАРТИИ И ОРГАНИЗАЦИИ...

ПОВТОРНО ВО СИГУРЕН ПОРАЗ, САМО ШТО СЕГА "MAY BE THE LAST ONE"*, ПОСЛЕДЕН АМА ЗА МАКЕДОНИЈА,

А ТОА И ГО САКААТ НАШИТЕ (НЕ)ПРИЈАТЕЛИ СЦЕНАРИСТИ!!!***

ПОТРЕБНО Е ОБЕДИНУВАЊЕ И АКЦИЈА,

СЕ РАБОТИ ЗА МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!!!

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: