Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Њутн за воскресението на мртвите

Одговор не добил. Тогаш Њутн го зел магнетот и го доближил до расфрланите отпадоци од железо. Настанало раздвижување на честичките. Ситните железни отпадоци почнале да се фаќаат за магнетот, едни по други. Во правот не останала ниту една железна молекула. Тогаш, Њутн им рекол на присутните:

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: