Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Взаемно послушание на медицината и богословието – соочување со пандемијата COVID-19

1.Почитувај лекар со чест поради неговата служба, зашто Господ го создал. 4. Господ од земјата создал лекарства; човек разумен не ги отфрла. 12. А и на лекарот дај му место. И него Господ го создал; од тебе не оддалечувај го, зашто и тој ти е потребен. (Мудрост Сирахова 38 гл.) Минатите месеци сме сведоци на […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: