Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Светите Емерам и Волфганг од Регенсбург

СПОМЕН НА СВЕТИТЕ ОТЦИ ЕМЕРАМ И ВОЛФГАНГ, ЕПИСКОПИТЕ НА РЕГЕНСБУРГ, ЧИЈ СПОМЕН ЦРКВАТА ГО СЛАВИ НА 22 СЕПТЕМВРИ И 31 ОКТОМВРИ (?-652; германски: Emmeram von Regensburg) (924-994; германски: Wolfgang von Regensburg) Во првото илјадолетие, во градот Регенсбург живееле прочуени светии, кои засветлиле не само во германските земји, туку и низ цела Европа. Освен светиот епископ […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: