Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Рождество на пресвета Богородица во манастирот Калишта

На 21.9.2022 година, кога Црквата го празнува великиот благден – Рождество на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата божествена Литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга. На Литургијата во чтец беше ракопроизведен богословот г.  Александар Стоилковски, а во ипоѓакон богословот Јане Глигороски.

На 21.9.2022 година, кога Црквата го празнува великиот благден – Рождество на Пресвета Богородица, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан богослужеше и проповедаше на Светата божествена Литургија во манастирот „Рождество на Пресвета Богородица“ во Калишта, Струга. На Литургијата во чтец беше ракопроизведен богословот г.  Александар Стоилковски, а во ипоѓакон богословот Јане Глигороски.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: