Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Платон ми е помил

„Вистината ми е мила, ама Платон ми е помил“. Легендата вели дека проф. Ферид Мухиќ во една прилика со овие зборови ја деконструирал славната Аристотелова крилатица пред неговите студенти. Не ми се познати деталите за понатамошниот дискурс на професорот околу ваквиот аланфордовски експеримент, но јас би си дозволил да размислувам во следнава насока: Љубете ги […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: