Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Паримии од службата на св. пророк Илија

На велика вечерна Царств третиих чтение (3. Цар 17:1-24)  Би словото Господово кон пророкот Илија, и му рече на Ахава: „Жив Господ, Бог на силите, пред Кого стојам денес. Во овие години нема да има ниту роса, ниту дожд, освен според мојот збор.” И би зборот Господов кон Илија, велејќи: „Оди оттука кон исток и […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: