Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Божествена Литургија во манастирот на „Свети Архангел Михаил“, во Берово, и панихида на манастирските гробишта

Божествена Литургија во манастирот на „Свети Архангел Михаил“, во Берово, и панихида на манастирските гробишта (03.05.2022 19:23)

Денес, кога Црквата го празнува споменот на препеподобен Теодор Трихин, преподобен Анастасиј Синајски и кога се навршуваат 40 дена од упокојувањето на сестра Синклитикија, викарниот епископ Стобиски г. Јаков, со благослов и во присуство на Митрополитот Струмички г. Наум, отслужи Божествена Литургија во манастирот на „Свети Архангел Михаил“, во Берово, и панихида на манастирските гробишта.

 

                            

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: