Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Божјиот Благослов – Самиот Господ прави чуда

    Нашата приказна не носи во Драма, Грција за време на тешките години од Нацистичката окупација. Зимата од 1941 година беше многу сурова. Еден од моите соседи, Танасис (Атанасиос) кондураџијата, едно многу ладно утро тргна на работа во својот дуќан. Тоа беше некаде после 8.30 сабајлето, кога беше дозволено да се движаат лугето. Тој […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: