Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Осветување на камен – темелник за изградба на храм во с. Крилатица – Кратовско

На 09.05.2022 год., Св. свешт-мч. Василиј Амасиски, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј, во с. Крилатица, Кратово, освети и постави камен – темелник за изградба на храм што ќе биде посветен на Преп. Параскева (Петка) Епиватска.
"Осветување на камен – темелник за изградба на храм во с. Крилатица – Кратовско"

На 09.05.2022 год., Св. свешт-мч. Василиј Амасиски, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј, во с. Крилатица, Кратово, освети и постави камен – темелник за изградба на храм што ќе биде посветен на Преп. Параскева (Петка) Епиватска.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: