Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Ѓурѓовден во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир

На 6.5.2022 година, ден кога Црквата гo прославува светиот вмч. Георгиј Победоносец – Ѓурѓовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир. На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Аљоша Куруноски.  

На 6.5.2022 година, ден кога Црквата гo прославува светиот вмч. Георгиј Победоносец – Ѓурѓовден, Неговото Блаженство, Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан отслужи Света  Литургија во храмот „Св. вмч. Георгиј“ во Чаир.
На Литургијата во протојерејски чин беше ракопроизведен јерејот Аљоша Куруноски.

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: