Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Архим. Георги Капсанис: НА ШТО НЕ УЧИ ЧЕСНИОТ ПРЕТЕЧА?

Проповедта на свети Јован Крстител во пустината Јордан може да се сумира со зборовите: „Покајте се, зашто се приближи Царството Небесно“ (Мт. 3,2). Христос е Царството Небесно, бидејќи Тој е Синот Божји, Кој го навестува доаѓањето на Светиот Дух, кој е Царството Небесно. Но, кој не се кае, не може да ги прими Христос и Светиот Дух

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: