Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Недела 5-та на Воскресение (на Самарјанката)

{artsexylightbox singleImage="images/stories/22-05-22/01.jpg" path="images/stories/22-05-22/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Недела 5-та на Воскресение (на Самарјанката) во манастирот „Св. Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка На 22.05.2022 година, Недела 5 на Воскресение (на Самарјанката), св. пр. Исаиј, пренес. на мошт. на св. Николај, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва, г.г. Стефан и Архиереи на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, отслужија Света Воскресна Архиерејска Литургија во манастирот „Св. Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка,
image

Недела 5-та на Воскресение (на Самарјанката) во манастирот „Св. Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка

На 22.05.2022 година, Недела 5 на Воскресение (на Самарјанката), св. пр. Исаиј, пренес. на мошт. на св. Николај, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прва, г.г. Стефан и Архиереи на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, отслужија Света Воскресна Архиерејска Литургија во манастирот „Св. Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка,

за време на Литургијата се изврши канонизација на преподобниот Јоаким Крчовски за светител и вборјување во диптихот на светиите.

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: