Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Освет на камен-темелник за нов храм

{artsexylightbox singleImage="images/stories/155-05-22/01.jpg" path="images/stories/155-05-22/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Освет на камен-темелник за нов храм во месноста Бариште - с. Преод На 15.05.2022 година, Недела 4 на Воскресение (на Раслабениот), пренес. на мошт. на св. Атанасиј Велики, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на свештенослужители од Брегалничката Епархија, изврши освет на камен - темелник за изградба на нов храм посветен на Сесловенските Просветители „Св. Кирил и Методиј“ во местото Бариште, с. Преод - светиниколско.
image

Освет на камен-темелник за нов храм во месноста Бариште - с. Преод

На 15.05.2022 година, Недела 4 на Воскресение (на Раслабениот), пренес. на мошт. на св. Атанасиј Велики, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на свештенослужители од Брегалничката Епархија, изврши освет на камен - темелник за изградба на нов храм посветен на Сесловенските Просветители „Св. Кирил и Методиј“ во местото Бариште, с. Преод - светиниколско.

На 15.05.2022 година, Недела 4 на Воскресение (на Раслабениот), пренес. на мошт. на св. Атанасиј Велики, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, во сослужение на свештенослужители од Брегалничката Епархија, изврши освет на камен - темелник за изградба на нов храм посветен на Сесловенските Просветители „Св. Кирил и Методиј“ во местото Бариште, с. Преод - светиниколско.

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: