Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Осветување на камбаното ѕвоно во с. Ратавица

{artsexylightbox singleImage="images/stories/088-05-22/01.jpg" path="images/stories/088-05-22/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Осветување на камбаното ѕвоно во с. Ратавица На 08.05.2022 година, Недела 3 на Воскресение (на Мироносиците), св. ап. и ев. Марко, св. Анинан Александриски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, изврши освет на камбаното ѕвоно за камбанаријата при храмот „Света Троица“ во с. Ратавица - пробиштипско.  
image

Осветување на камбаното ѕвоно во с. Ратавица

На 08.05.2022 година, Недела 3 на Воскресение (на Мироносиците), св. ап. и ев. Марко, св. Анинан Александриски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, изврши освет на камбаното ѕвоно за камбанаријата при храмот „Света Троица“ во с. Ратавица - пробиштипско.

 

На 08.05.2022 година, Недела 3 на Воскресение (на Мироносиците), св. ап. и ев. Марко, св. Анинан Александриски, Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион, изврши освет на камбаното ѕвоно за камбанаријата при храмот „Света Троица“ во с. Ратавица - пробиштипско.

 

 

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: