Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Расипаноста на душата е причина за телесните болести!

ЗА БОЛЕСТИТЕ…. Исклучива заслуга на светоотечкото учење е своевидната концепција за полезноста на болестите. Што има полезно во страдањето? – во недоумица прашуваат многумина што првпат слушнале за ваков поглед на животот. И навистина, можеби луѓето најповеќе се плашат од смртта и тешките болести. Христијанството пак, му дава на човештвото пример за надминување и достојна […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: