Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Христов мирис пред Бог! Жените мироносици! – Преподобен Јустин Ќелиски

Трета Недела Воскресение Беседа во Неделата на Светите Мироносици Светите Мироносици! О чудесни жени! О какви венци Небесниот свет плете за Мироносиците – подобри и посвети отколку за нас луѓето. Кога луѓето од Ерусалим Му се нафрлиле на Господ Христос, и научници, и фарисеи, и книжници еврејски и други, жените (Мироносици) плачеле и ридале за […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: