Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Преподобниот Јоаким Крчовски канонизиран за светец

Во текот на својот живот Јоаким Крчоски објавил пет книги, а одиграл голема улога во просветувањето на народот во кривопаланечко. Иако нема точен податок за тоа каде е роден, се верува дека е од Кичево (оттаму од епитетот Крчоски, според турската варијанта на името на градот, Крчова), но сепак најголемиот дел го поминал во Крива Паланка.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: