Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Петок од Светла седмица Синаксар на живоносниот извор на Пресвета Владичица Богородица.

Петок од Светла седмица Синаксар на живоносниот извор на Пресвета Владичица Богородица. Во петокот од Светлата седмица го празнуваме обновувањето на храмот на Пресвета Владичица наша Богородица, наречен Живоносен Извор (источник). Си спомнуваме и за извонредните и натприродни чудеса што се случиле во тој храм на Божјата Мајка. Овој храм најнапред беше основан од царот […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: