Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Велико Повечерие на Бадник

На 06.01.2023 год., во митрополитскиот соборен храм Св. Никола, во Куманово, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј служеше Велико повечерие, а потоа ги благослови бадниковите гранчиња „како символ на дрвото од Крстот, на животот... Повеќе »
"Велико Повечерие на Бадник"

На 06.01.2023 год., во митрополитскиот соборен храм Св. Никола, во Куманово, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј служеше Велико повечерие, а потоа ги благослови бадниковите гранчиња „како символ на дрвото од Крстот, на животот и на воскресението, во спомен на Раѓањето на Господ Исус Христос.“

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: