Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

АНТИЧКИОТ ГРАД ДОСТОНЕЈ КАЈ СЕЛОТО ПЕШАТНИ ВО МАРИОВО, ПРИЛЕПСКО, БИЛ ОПКРУЖЕН СО ЛОЗЈА И ПРОИЗВЕДУВАЛ ЗНАЧИТЕЛНИ КОЛИЧЕСТВА ВИНО

Во близина на денешното село Пештани,во Мариово, Прилепско, во римскиот период, се наоѓала поголема градска населба, позната под името Достонеј,1

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: