Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Празнична вечерна во Лесново

{artsexylightbox singleImage="images/stories/28-05-21/01.jpg" path="images/stories/28-05-21/" previewHeight="150" previewWidth="200"}{/artsexylightbox} Празнична вечерна во Лесново На 27.05.2021 год. во навечерието кога го чествуваме споменот на Светиот Гаврил Светогорец, Епископот Велички и новиот Лесновски чудотворец, Неговото Високо- преосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе 
image

Празнична вечерна во Лесново

На 27.05.2021 год. во навечерието кога го чествуваме споменот на Светиот Гаврил Светогорец, Епископот Велички и новиот Лесновски чудотворец, Неговото Високо- преосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион во сослужение на повеќе 

 свештеници од доверената му епархија отслужи пранична вечерна во Лесновскиот манастир. На богослужбата Митрополитот го благослови петолебието и беседеше за ликот и делото на овој голем светител и ги поучи присутните да се поучуваат од неговиот пример.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: