Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

ТОМИНА НЕДЕЛА

Откако Тома со страв ја стави раката во Твоите живо – носни ребра, Христе, го почувствува двојното дејство на двете природи, во Тебе соединети неслиено, и со вера ви – каше говорејќи: Ти си најславениот Господ, Боже на отци – те, и наш, благословен си. (песна од канон на Утрена на Антипасха) На 05. 05. 2019 година, во Неделата на Антипасха – Томина недела, во храмовите на Австралиско – сиднејската … Прочитај повеќе "ТОМИНА НЕДЕЛА"

Мрежи

© 2023 – Информативна служба на Австралиско – сиднејска епархија Презентацијата е поставена со благослов на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Дебарско-кичевски и Aдминистратор Австралиско - сиднејски г. Тимотеј.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: