Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

ИСТОЧЕН ПЕТОК (БАЛАКЛИЈА)

Едногласно да го восфалиме непресушниот и живо – творен извор, од кого течат божествени потоци; просејќи благодат, бидејќи тој катадневно точи исцеленија, така што, течењето на реките, во споредба со него, се по – кажува помало. Затоа, пристапувајќи со љубов и верно, од Изворот налеваме неисцрпно здравје, навистина бес – мртно, верно поросувајќи ги срцата на благочестивите. Со усните да повикаме: Ти си утеха на верните! (седален на Утрена во … Прочитај повеќе "ИСТОЧЕН ПЕТОК (БАЛАКЛИЈА)"

Мрежи

© 2023 – Информативна служба на Австралиско – сиднејска епархија Презентацијата е поставена со благослов на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Дебарско-кичевски и Aдминистратор Австралиско - сиднејски г. Тимотеј.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: