Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

ВЕЛИКИ ПЕТОК – ВЕЧЕР

Оној што некојгаш ја затвори бездната, сега мртов се гледа и, завиткан во смирна и плаштаница, Бесмртниот како смртен во гроб се полага; а жените, плачејќи горчливо, дојдоа да Го помазат со миро, викајќи: Оваа сабота е најблагословена, зашто во неа Христос, заспан, по три дена ќе воскресне. (Кондак, глас 6. на Утрена на Велика Сабота) На 26 .04 .2019 година, вечерта на Велики Петок, во храмовите на Австралиско – … Прочитај повеќе "ВЕЛИКИ ПЕТОК – ВЕЧЕР"

Мрежи

© 2023 – Информативна служба на Австралиско – сиднејска епархија Презентацијата е поставена со благослов на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Дебарско-кичевски и Aдминистратор Австралиско - сиднејски г. Тимотеј.

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: