Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

Љубовта не знае за страв и понижение

Од горешта љубов, од небото се спушти, од светлина вечна, во мрак злобен, пусти.Од горешта љубов, светот што го створи,Го обнови домот, Адам што го разори.НЕБОТО СЕ ЗАЧУДИ, ЗЕМЈАТА СЕ ТРЕСЕ, ДОБРЕ ДОЈДЕ ХРИСТЕ, ЛУЃЕ РАДУВАЈТЕ СЕНЕБОТО СЕ ЗАЧУДИ, ЗЕМЈАТА СЕ ТРЕСЕ, ДОБРЕ ДОЈДЕ ХРИСТЕ, ЛУЃЕ РАДУВАЈТЕ СЕЉубовта не знае за страв и понижение, добре дојде Владико на вечното спасениеОд горешта љубов, Цару на сите красотиВо пештера слезе на животот човечкиНЕБОТО СЕ ЗАЧУДИ, ЗЕМЈАТА СЕ ТРЕСЕ, ДОБРЕ ДОЈДЕ ХРИСТЕ, ЛУЃЕ РАДУВАЈТЕ СЕНЕБОТО СЕ ЗАЧУДИ, ЗЕМЈАТА СЕ ТРЕСЕ, ДОБРЕ ДОЈДЕ ХРИСТЕ, ЛУЃЕ РАДУВАЈТЕ СЕОдамна се надева, Девата прекраснаДа се спуштиш низ Неа од градот небесен.О, Девице Света, Кадилнице златнаФала ти и слава Мајко благодатнаНЕБОТО СЕ ЗАЧУДИ, ЗЕМЈАТА СЕ ТРЕСЕ, ДОБРЕ ДОЈДЕ ХРИСТЕ, ЛУЃЕ РАДУВАЈТЕ СЕНЕБОТО СЕ ЗАЧУДИ, ЗЕМЈАТА СЕ ТРЕСЕ, ДОБРЕ ДОЈДЕ ХРИСТЕ, ЛУЃЕ РАДУВАЈТЕ СЕ

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: