Весникар - најнови статии

Весникар - најчитани статии

СТЕФАН АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ

Проф. д-р Ратомир Грозданоски, протоѓакон Стефан Архиепископ Охридски и Македонски, Скопје 2000. С О Д Р Ж И Н А СВЕТИКЛИМЕНТОВА СЛАВА…….. ST.CLEMENT GLORY…….. Хронологија на настаните на Изборниот собор……. Предизборни збиднувања…… Света Литургија пред изборот на Поглавар……. Почеток на Црковно-народниот собор…. Словото на Уставот за Архиепископскиот црковно-народен собор…… Изборната постапка…… Резултати од гласањето…. Благодарност […]

Original Link...


Tags: None
0 comments
Report        

Read On: